Kliknite a začnite písať.

Chudnutie

Ako zoštíhliť tvár a ako schudnúť v tvári?

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Trápia vás plné líca alebo celkovo okrúhla tvár? Pripadáte si na fotografiách najmenej s 5 kilami navyše, zvlášť ak sa zameriate na oblasť od pása hore? Poradíme vám, ako sa zbaviť prebytočného tuku v tvári a s trochou šťastia aj vyrysovať príjemne vyzerajúce lícne kosti. Pozrime sa spolu na to ako zoštíhliť tvár a schudnúť v tvári.

Ako schudnúť z tváre

Chudnutie z tváre – návod ako na to

Nesľubujeme vám, že sa na vás za mesiac bude pozerať zo zrkadla Angelina Jolie, ani vám nebudeme tvrdiť, že je to krátky proces a výsledky trvalé. Ale poskytneme vám dobrý základ toho, čo by ste mali pre začiatok poznať.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Jednou z výhod zvýšeného telesného tuku v tvári sú menej znateľné vrásky. Ale úprimne, koho by tešilo mať bacuľatú tvár, hoci bez vrások? Poradíme vám ako schudnúť v tvári, ale upozorňujeme, že chudnutie a strata tuku v tvári sa nezaobíde bez celkových zmien. Na záver prinesieme vhodné tvárové cvičenia, ktoré pomôže vyhladiť vrásky alebo znížiť ich viditeľnosť.

Prečo mám plnšiu tvár?

Predovšetkým je potrebné zistiť, aké príčiny sú na vine. Môže ísť len o jednu alebo aj o nie príliš podarenú kombináciu.

  • nadváha
  • nedostatok dôležitých živín v tele
  • nedostatok spánku a stres
  • nadmerný príjem cukru, tuku, soli a uhľohydrátov
  • nadmerné pitie alkoholu
  • zadržiavanie vody (zvyčajne spôsobené zlou stravou a dehydratáciou)

Ako vidíte, plnšiu tvár môžu mať aj inak veľmi štíhle ženy, ktoré sa o seba starajú. Vo väčšine prípadov našťastie nejde o nevratný stav, je však potrebné dodržiavať niektoré pravidlá.

...

Rady a tipy ako schudnúť v tvári

1. Vyhýbajte sa alkoholu

Alkohol nie je pre vašu tvár dobrý. Pravidelná alebo častejšia konzumácia alkoholu spôsobuje, že sa váš tvár „nafukuje“. Ľudia, ktorí konzumujú alkohol, majú plnšiu tvár, aj bez toho, že by mali na tvári príliš veľké množstvo tuku. Alkohol spôsobuje, že tvár vyzerá opticky „hrubšie“.

Navyše alkohol je nepriateľom štíhlej postavy. Je to kalorická bomba – radí sa medzi potraviny s veľmi vysokým obsahom kalórií. Naviac, konzumácia alkoholu zvyšuje chuť na jedlo a zároveň zhoršuje priebeh trávenia a spomaľuje metabolizmus. Žiadny alkohol = štíhlejšia a krajšia tvár.

2. Ako zoštíhliť tvár? Pite viac vody.

Pre schudnutie v tvári, je dôležité zbaviť vaše telo prebytočných telesných tekutín. Možno to znie divne, ale dosiahnete to práve výdatným pitným režimom. Ak pijete nepravidelne, ak celý deň pijete málo, a potom to dobiehate večer, vaše telo si hromadí zásoby vody.

Vaša tvár je potom plnšia, rovnako ako nohy, ruky alebo brucho. Vďaka pravidelnému pitnému režimu sa telo zbaví týchto nadbytočných zásob. To vás bude robiť opticky štíhlejšími.

Mali by ste piť aspoň jednu veľkú pohár vody, každé 2 hodiny. Okrem vody potom môžete pitný režim doplniť o zelený alebo biely čaj, ktoré obsahujú látky, ktoré napomáhajú rýchlejšiemu metabolizmu tukov v tele.

...

Ovocné šťavy iba prírodné a bez pridaného cukru. Čaj a kávu jedine bez kofeínu. Pri káve pozor na to, že to je silné diuretikum, môže teda vašu snahu o pravidelný pitný režim podstatne narušiť. Vynikajúca je napríklad voda s citrónom na ráno.

3. Chudnutie v tvári – čo jesť?

Doplňte svoj jedálniček o zeleninu a ovocie s vysokým obsahom vápnika. Vápnik napomáha k efektívnejšiemu metabolizmu tukov a súčasne vedie aj k tomu, že organizmus sa rýchlejšie zbavuje prebytočnej vody.

Naopak, vyhýbajte sa nadmernému príjmu soli. Soľ spôsobuje, že vaše telo viac zadržiava tekutiny a to určite nechcete. Úplná pohroma sú najrôznejšie solené pochúťky. Tie majú veľmi vysoký obsah soli, veľa kalórií a pri tom vás nezasýtia. Sú to len prázdne kalórie a zbytočná soľ.

Vedeli ste, že… Denný príjem soli dospelého človeka by nemal prekročiť 5 gramov (u hypertonikov potom 3 gramy)? Bežne sa však pohybujeme v dávkach 10 – 12 gramov, čo vedie nielen k opuchnutej tvári, ale aj k hypertenzii a ďalším chorobám. Smrteľná dávka soli je 150 – 280 g za 1 deň.

...

4. Chudnutie v tvári – ako cvičiť

Krása a pôvab boli dôležité už pre staroveké obyvateľky Indie. Niet teda divu, že prakticky v každom „joga manuáli“ nájdeme aj cviky pre krásnu a štíhlu tvár. Vybrali sme 2 najúčinnejšie z nich.

1 – Simha mudra

Deti tomuto cviku zvyčajne hovoria „lev.“ Ide o cvik, ktorý prirodzene zapája a precvičuje prakticky všetky svaly tváre.

Ako na to? Kľaknite si na zem s rukami položenými na stehnách. Čeľusť uvoľnite do maxima a ústa otvorte dokorán čo najviac to ide. Nič by nemalo bolieť. Vydýchnite a zároveň sa snažte jazykom dotknúť brady. Napätie vo svaloch vystupňujte až do maxima, oči otočte hore. Vydržte 5 sekúnd a uvoľnite. Opakujte aspoň 5-krát každý deň.

2 – Jivha Bandhu

Ide o cvik zameraný predovšetkým na dolnú časť brady. Cvičiť môžete v akejkoľvek polohe.

Ako na to? Začnite prácou jazyka. Jeho špičku oprite o zadnú stranu horných zubov ako keby ste chceli vysloviť písmeno N. Tlak postupne zvyšujte, kým nebudete na poschodie tlačiť maximálnu možnú plochou jazyka. Máte? Tak teraz sa pokúste otvoriť ústa. Pocítite napätie na brade a krku.

Aby ste si celý postup sťažili, umiestnite dlane pod bradu a snažte sa tlačiť dolnou čeľusťou proti nim. Opäť vydržte aspoň 5 sekúnd, a potom uvoľnite. Opakujte 10x za sebou. Počas celého cviku nezabudnite dýchať cez nos a nie cez ústa!

5. Ako schudnúť v tvári – precvičujeme tvárové svaly

Žuvačka bez cukru, ktorú bude žuť aspoň 10 minút po každom jedle, vám nielen pomôže udržať pekné, biele zuby, ale perfektne sa hodí k precvičeniu celého radu svalov tváre.

Veľa sa usmievajte. Pri úsmeve, kedy vám nie sú vidieť zuby, zapájate intenzívne tvárové svaly. Veľa úsmevov – uvidíte, že vám to zlepší náladu (je dokázané, že ľudia, ktorí sa často usmievajú, majú priemerne dlhší vek, než tí čo sa mračia). Veľa úsmevov vám tiež pomáha mať krásnu tvár.

Na precvičenie „dvojitej brady“ sa zase hodí cvik, kedy sa svojou hornou perou snažíte dotknúť špičky svoje brady. Tento cvik asi bude lepšie robiť niekde v pokoji doma (v kancelárii alebo v autobuse cestou domov by sa asi na vás ľudia pozerali divne). Otvorte ústa a pokúste sa hornou perou dosiahnuť až na špičku brady. Robte to opakovane, po dobu niekoľkých minút, každý deň.

6. Výdatný a pravidelný spánok

Pamätáte si ešte, ako vypadala vaša tvár, keď ste sa naposledy prebudili po preflámovanej noci? Čo myslíte, že tvári prospieva viac? Nepravidelný a nekvalitné spánok a časté ponocovanie, alebo opak? Nedostatok spánku narúša činnosť endokrinných žliaz. Jedným z nežiaducich efektov je potom aj hromadenie tukových zásob. To isté platí aj pre častý stres. Nedostatok spánku (hoci to nie je jediný faktor), vedie všeobecne k vyššej hladine stresu.

Máte nejaký iný typ alebo radu, ako schudnúť v tvári? Podeľte sa s nami v diskusii.

5/5 - (11 votes)
Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *