Kliknite a začnite písať.

Zdravé recepty

Bezlepkové torty a dezerty

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Lahodné bezlepkové torty či cukrovinky rozplývajúce sa na jazyku si môžete pripraviť aj v pohodlí domova. Ochutnajte sladké maškrty bez gluténu, ktoré si môžete dovoliť, alebo nimi príjemne prekvapte svojich najbližších. Poradíme vám, ako ich pripraviť tak, že im nikto neodolá.

Bezlepkové torty a dezerty

Bezlepkové sladkosti chutia nielen celiatikom

Počet celiatikov neustále rastie. Odhaduje sa, že týmto autoimunitným ochorením trpí viac ako 1 % celosvetovej populácie a u mnohých ďalších ľudí celiakia zatiaľ nebola diagnostikovaná. Keďže podstata liečby spočíva vo vylúčení produktov obsahujúcich glutén, je potrebné siahnuť po tzv. bezlepkových výrobkoch, kde je klasická múka nahradená napríklad kukuricou, ryžou, pohánkou, prosom, amarantom, quinoou, ovsom, tapiokou, gaštanmi a pod.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Bezlepkové cukrárske suroviny umožňujú pripraviť nielen zdravotne bezpečné, ale aj na pohľad lákavé a najmä chutné dobroty. Obľúbené sú najmä kokosová, pohánková, ryžová, mandľová a maková múka. Spoľahlivo nahradia klasickú pšeničnú múku (obsahujúcu glutén), ktorá sa v tradičných receptoch bežne vyskytuje. Zaujímavosťou je, ale určite nie prekvapením, že takéto lahôdky chutia nielen celiatikom, ale všetkým, ktorí vedia oceniť dobré jedlo! 🙂

Ako si pripraviť chutné bezlepkové maškrty

Prv, než začnete piecť, ubezpečte sa, že máte poruke všetky potrebné suroviny. Hovorí sa tiež, že jedia najmä oči, preto dezerty pripravte tak, aby lahodili zraku.

Ak sa napríklad chystáte urobiť pestré francúzske koláčiky okrúhleho tvaru, nezabudnite si vopred zadovážiť ingrediencie na makrónky, vrátane zdobiacej cukrárskej špičky. Len tak sa vám podaria presne také krehké a chrumkavé, aké majú byť.

...

Užitočné rady pre bezlepkové torty a dezerty:

  • Použité suroviny by mali mať pri spracovaní izbovú teplotu.
  • Ak pečiete bezlepkový dezert podľa receptu, kde sa používa bežná múka s obsahom lepku, je potrebné upraviť dávkovanie.
  • Bezlepkové cesto vymiešajte dohladka tak, aby sa v ňom nenachádzali žiadne hrudky.
  • Rúra musí byť vždy predhriata na požadovanú teplotu.
  • Bezlepková torta je upečená vtedy, ak na špajli po zapichnutí do stredu torty nezostanú zvyšky cesta.

Bezlepkové torty a dezerty

TIP: Prečítajte si, čo je to lepok a prečo niektorým ľuďom škodí.

4.9/5 - (9 votes)
Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *