Kliknite a začnite písať.

Recenzie Zaujímavosti

Poznáte Serrapeptase 250.000iu a Serrapeptase 80.000iu? Pozrite sa, prečo by ste mali!

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Systémová enzymoterapia je podávanie vyšších dávok enzýmov pri ich nedostatočnom prísune do organizmu alebo pri zníženej produkcii enzýmov vlastným telom. Enzýmy sú pre organizmus veľmi dôležité. Podieľajú sa na všetkých chemických procesoch v tele, ich nedostatok oslabuje imunitný systém a prispieva k chorobnosti. Pomáhajú liečiť celý rad závažných ochorení bez vedľajších účinkov.

Enzýmová terapia je podporná a doplnková liečba pri širokom spektre zdravotných problémov. Proteolytické enzýmy v prípravkoch majú široké využitie. Prospešné sú napríklad pri liečbe zápalov rôzneho druhu, imunitných procesoch, pri úrazoch, liečbe astmy a pôsobia aj pri úľave od bolesti. Medzi proteolytické enzýmy patrí aj Serrapeptáza.

TIP: Prečítajte si detailný článok o tom, čo je to enzýmová terapia resp. enzymoterapia.

Serrapeptáza

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Prečo práve Serrapeptáza?

Je to silný proteolytický enzým, ktorý má tú vlastnosť, že rozkladá neživé tkanivá ako krvné zrazeniny, cysty, opuchy, či jazvovité tkanivo a likviduje zápal všetkých foriem. Častejšie sa využíva ako jednoduché prírodné riešenie namiesto väčšiny protizápalových liekov. V Európe sa využíva ako protizápalová látka už vyše 30 rokov.

Serrapeptáza sa odporúča pri liečbe:
  • astmy
  • zápalov rôzneho druhu
  • vysokého krvného tlaku
  • srdcových a cievnych ochorení
  • úrazov
  • skleróze multiplex
  • ochorenia čriev
  • migrény a bolestiach hlavy

Spoločnosť Natures Aid prišla na trh s prípravkami, ktoré obsahujú proteolytický enzým Serrapeptáza ako hlavnú zložku. Ide o prípravky Serrapeptase 250.000iu a Serrapeptase 80.000iu. Poďme sa teda bližšie pozrieť, na čo sú určené a pri akých ochoreniach sa odporúčajú.

...

1. Natures Aid® SUPER STRENGTH Serrapeptase 250.000iu

Serrapeptase 250.000iu je vysokoúčinný proteolytický enzým vyrábaný v špeciálnej tablete s poťahom Entero-Coated®, ktorý chráni citlivý enzým pred nežiadúcim rozpustením v kyslom prostredí žalúdka, čiže je odolný voči žalúdočným kyselinám a tak sa dostane na miesto pôsobenia. Každá tableta obsahuje 100 mg Serrapeptázy o enzymatickej aktivite 250.000iu. Ide o 60-dňovú kúru enzýmovej terapie.

Kedy je výživový doplnok ideálny

Autoimunitné ochorenia – vznikajú v dôsledku toho, že imunitný systém nedokáže rozlíšiť vlastné antigény od cudzích a tak napáda vlastné bunky, čo vedie k ich poškodeniu. Enzým Sarapeptáza sa podieľa na regulácii imunitného systému tak, že ho udržiava v rovnováhe, podľa potreby utlmuje alebo zvyšuje obranyschopnosť organizmu.

Pri liečbe antibiotikami – užívanie Serrapeptázy výrazne zvyšuje koncentráciu a aktivitu antimikrobiálnych liečiv priamo v mieste infekcie. Baktérie sa bránia voči antibiotikám tvorbou biofilmu, tento biofilm Serrapeptáza narúša, čím umožňuje rýchlejšiu a efektívnejšiu liečbu antibiotikami.

Pri zápaloch – Serrapeptáza je najlepší protizápalový enzým, ktorý je schopný redukovať všetky typy zápalov. Zrieďuje tekutiny vytvorené zápalovým procesom, prispieva k ich odstráneniu a tak napomáha zmierniť príznaky zápalu.

...

Pri hojení modrín a rán – urýchľuje hojenie rán po úrazoch a operáciách, urýchľuje hojenie športových zranení ako sú poranenia svalov i šliach, odstraňuje bolesti v mieste zápalu. Minimalizuje tvorbu jaziev po operáciách, bolesť pri pohybe je menšia a skôr sa vráti pohyblivosť.

Ak máte astmu – Serrapeptáza čistí dýchycie cesty, či pľúca od zápalu, mucínu, mŕtveho a jazvovitého tkaniva, ktoré sa pri enzýmovej terapii rýchlo nahrádza novým zdravým tkanivom a výsledkom je lepšia funkcia priedušiek a pľúc.

Užívanie a dávkovanie

Serrapeptase 250.000iu sa užíva 1 x denne nalačno alebo podľa pokynov svojho lekára. Tablety užívajte najlepšie hneď ráno na lačno, alebo aspoň dve hodiny po jedle alebo jednu hodinu pred jedlom, aby enzým nebol zúžitkovaný trávením, ale aby sa rýchlo vstrebal v tenkom čreve.

Zapite ho dostatočným množstvom vody a neprekračujte odporúčané dávkovanie. Pri krvácajúcich ochoreniach odporúčame užívanie konzultovať s lekárom, pretože Serrapeptáza riedi krv.

Výhody Serrapeptase 250.000iu:
  • vhodný aj pre vegetariánov a vegánov
  • produkt získal viaceré ocenenia na medzinárodných výstavách
  • neobsahuje žiadne príchute a farbivá
  • neobsahuje laktózu
  • neobsahuje konzervačné látky a kvasnice
  • neobsahuje glutén
Nevýhody Serrapeptase 250.000iu:
  • môže odradiť vyššia cena než pri Serrapeptase 80.000iu
  • nevhodný pre ľudí s poruchou zrážanlivosti krvi

2. Natures Aid® HIGH STRENGTH Serrapeptase 80.000iu

Serrapeptase 80.000iuSerrapeptase 80.000iu je ideálnou voľbou na každodenné preventívne užívanie, keď si chcete rozložiť dennú dávku na viac fáz alebo máte nízku hmotnosť. Je vhodný aj pre deti od 6 rokov. Enzým Serrapeptase je veľmi citlivý na kyslé prostredie žalúdka, preto sú tablety chránené pred nežiadúcim rozpustením v žalúdku špeciálnym poťahom Entero-Coated® – ide o patentovaný enterosolventný poťah, ktorý zabezpečí aby sa enzým dostal do črevného traktu predtým, ako sa tableta rozpustí.

...

Každá tableta obsahuje 32 mg Serrapeptázy o enzymickej aktivite 80.000iu. Balenie má 120 tabliet a vydrží vám podľa toho, koľko tabliet budete denne užívať. Má slabší účinok ako Serrapeptase 250.000iu, avšak pri užívaní 3 tabliet denne je účinok podobný.

Serrapeptáza 80.000iu má priaznivý vpyv na regeneráciu a urýchlenie hojivých procesov prebiehajúcich v tele.

Produkt Serrapeptase 80.000iu sa využíva:
  • na preventívne užívanie
  • pri hojení modrín a hematómov po úrazoch
  • pri liečbe antibiotikami
  • pri astme
  • na posilnenie obranyschopnosti
  • pri borelióze, aj u detí

Proteolytický enzým Serapeptáza má schopnosť rozkladať odumreté tkanivá ako napríklad krvné zrazeniny, cysty, hlieny, opuchy či jazvovité tkanivo. Odstraňuje tekutinu hromadiacu sa v mieste opuchu, tak opuch zmierňuje a zrýchľuje hojenie po úraze.

Enzým Serrapeptáza je vhodný na užívanie na jeseň, kedy ľudský organizmus podlieha oslabeniu. Regeneruje epitel, čo je povlak dýchacích ciest a umožňuje tak lepšiu prípravu na studené mesiace. Ak súčasne užívate aj iné výživové doplnky napríklad s obsahom vitamínu C aj A, či liečivá ktoré obsahujú betagulkány, tak ich účinok bude zosilnený a tak môžete užívať nižšie dávky.

Podobne je to aj pri užívaní antibiotík, kde výrazne zvyšuje koncentráciu a aktivitu antibiotík priamo v mieste infekcie a tak umožňuje rýchlejšiu a efektívnejšiu liečbu.

Serrapeptase 80.000iu je vhodný aj pre astmatikov, pretože rozpúšťa hlieny, pôsobí ako mukolitický enzým a umožňuje vykašliavanie. Uvoľňuje dýchacie cesty a posilňuje účinnosť liekov pre astmatikov.

Úžívanie a dávkovanie

Serrapeptase 80.000iu užívajte 1 – 3 tablety denne nalačno, aspoň dve hodiny po jedle alebo hodinu pred jedlom, vtedy dosiahnete najlepšie výsledky. Zapite dostatočným množstvom vody a neprekračujte odporúčané dávkovanie.

Výhody Serrapeptase 80.000iu:
  • je vhodný aj pre deti od 6 rokov
  • vhodný aj pre vegetariánov a vegánov
  • je dobre tolerovaný a nemá žiadne známe vedľajšie účinky
  • víťaz medzinárodnej výstavy Health Food Business 2007
  • žiadne nežiadúce prídavné látky
Nevýhody Serrapeptase 80.000iu:
  • nevhodný pre ľudí s poruchou zrážanlivosti krvi

Pár slov na záver

Naša recenzia sa blíži ku koncu a na záver vám ponúkame náš pohľad na výživové doplnky Serrapeptase 250.000iu a Serrapeptase 80.000iu.

Majú veľmi široké využite pri mnohých zdravotných ťažkostiach a ich užívaním si môžete len pomôcť. Ak aj netrpíte žiadnym ochorením, tak na podporu imunity, či regeneráciu organizmu sú veľmi prospešné a môžeme vám ich len odporučiť. Prirodzená produkcia enzýmov sa znižuje u každého dospelého človeka a telo si ich dokáže vyrobiť len určité množstvo.

4.7/5 - (21 votes)
Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *