Kliknite a začnite písať.

Choroby a ochorenia Zaujímavosti

Prírodou proti vírusom

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

V dnešnom článku si povieme čo je vírus a aké prírodné produkty vyrábané firmou Ťuli a Ťuli v Malackách na Slovensku môžeme použiť pre zabránenie šírenia vírusu a pri liečbe príznakov vírusových ochorení.

Čo je vírus

Vírus je mikroskopická častica tvorená bielkovinovým puzdrom, vnútri ktorého sa skrýva dedičná informácia vo forme DNA alebo RNA. Častice sú menšie ako baktérie a sú viditeľné iba pod špeciálnym elektrónovým mikroskopom. Diagnostika je preto veľmi komplikovaná a väčšinou sa vykonáva nepriamo na základe príznakov a preukázaním protilátok v organizme.

Vírusové ochorenia

Vírusy majú vlastnú dedičnú informáciu a môžu sa rozmnožovať ale nedokážu to bez hostiteľskej bunky. Vírusy spôsobujú veľa infekčných ochorení. Vďaka jednoduchej štruktúre sa môžu ľahko meniť a prispôsobovať sa podmienkam.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Medzi najčastejšie vírusové ochorenia patrí:

  • chrípka, prechladnutie, nádcha
  • zápal horných dýchacích ciest
  • opary (herpes vírus)
  • rubeola, osýpky
  • obrna, mumps

Liečba vírusových ochorení

Proti niektorým vírusovým ochoreniam sú k dispozícii účinné vakcíny alebo špecifické drahé liečivá – virostatiká, ktoré zabraňujú ďalšiemu rozmnožovaniu vírusov. U infikovaných ľudí sa liečia len príznaky choroby (lieky na zníženie horúčky, tlmenie bolesti, lieky na bolesť hrdla, výtok z nosa atď.). Na vírusové ochorenia nie je účinná liečba antibiotikami a pri nepotvrdenej bakteriálnej infekcii by sa nemali používať.

Prírodou proti vírusom

Okrem drahých liekov je možné v boji proti vírusom a ich prejavom po infikovaní použiť aj prírodné produkty. Dnes si predstavíme 6 prírodných produktov, ktoré svojím zložením a účinkami môžu pomôcť pri liečbe príznakov vírusového ochorenia alebo predchádzať ich ďalšiemu šíreniu.

...

1. Prírodný dezinfekčný gél na ruky

Najdôležitejšie opatrenie pre zabránenie šírenia vírusov je dodržiavať zvýšenú hygienu rúk. Okrem pravidelného umývania rúk s antibakteriálnym zložením je vhodné dezinfikovať Vaše ruky aj iným účinným spôsobom. Prírodný dezinfekčný gél na ruky je vyrobený iba z najkvalitnejších surovín, a to bez použitia alkoholu, sulfátov, parabénov a silikónov.

Je obohatený o BIO aloe vera, BIO jojobový olej, prírodný vitamín E a BIO glycerín. Obsahuje 100% esenciálne oleje škorica, čajový strom a eukalyptus. Tieto esenciálne oleje majú najsilnejšie antibakteriálne, protiplesňové, antiseptické a antivírusové vlastnosti. Tento špeciálne navrhnutý gél odstráni z vaších rúk baktérie, vírusy aj plesne a vaše ruky ostanú jemné a hydratované.

Zloženie:

  • Voda
  • Organický (BIO) panenský jojobový olej
  • Organický glycerín rastlinného pôvodu
  • Prírodný emulgátor xantánová guma
  • Čajovníkový olej
  • Eukalyptový olej
  • Škoricový olej
  • Tokoferol (vitamín E)
  • Aloe Vera

2. Prírodný esenciálny olej na imunitu

Základným predpokladom pre odolávanie organizmu voči vírusom je správne fungujúci imunitný systém. Táto zmes olejov na imunitu má silné antioxidačné účinky, posilňuje a očisťuje imunitný systém. Olej likviduje mikróby, zmierňuje svalové napätie a bolesť kĺbov, tíši bolesti hlavy, podporuje nervový systém a znižuje únavu a nervové vyčerpanie.

Esenciálny olej na imunitu

Spôsob použitia:

  • Kúpeľ – 5 kvapiek pridať do kúpeľa o teplote 37 °C
  • Inhalácia – vdychovať po nakvapkaní 1 až 2 kvapiek na vreckovku alebo vatový tampón
  • Aromalampa alebo difuzér – nakvapkajte 3 až 5 kvapiek do nádoby s vodou a nechajte odparovať

Zloženie:

  • Bergamotový olej(Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil)
  • Borovicový olej(Pinus sylvestris Needle Oil)
  • Čajovníkový olej(Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)

3. Prírodný esenciálny olej na nádchu a prechladnutie

Najnepríjemnejšími prejavmi respiračného vírusového ochorenia sú bolesti hlavy, bolesti v krku, kašeľ, výtok z nosa, zvýšená teplota. Prírodný esenciálny olej na nádchu a prechladnutie pomáha vďaka svojmu zloženiu liečiť a zmierňovať všetky popísané príznaky a problémy.

...

Zloženie:

Esenciálny olej na nádchu a prechladnutie

  • Mäta pieporná vo forme oleja
  • Eukalyptový olej
  • Tymiánový olej
  • Borovicový olej
  • Harmančekový olej

Mäta pieporná má upokojujúce účinky pri bolestiach hlavy. Upokojuje kašeľ, zápal prínosných dutín a lieči infekcie v krku. Eukalyptus uvoľňuje dýchacie cesty a tým uľahčuje dýchanie. Tymián pomáha odstraňovať hlieny pri chorobách dýchacích ciest a má antibakteriálne účinky. Esenciálny olej z Borovice účinne čistí nosné priechody a zmierňuje bolesti v krku. Harmanček modrý je jemný a upokojujúci esenciálny olej, ktorý pomáha zmierniť napätie spôsobujúce bolesť hlavy a svalov.

4. Prírodný esenciálny olej na osvieženie vzduchu

Hľadáte olej, ktorý zlepšuje kvalitu vzduchu v uzavretých priestoroch a zároveň má aj liečebné účinky? Táto unikátna kombinácia esenciálnych olejov má protivírusové, antibakteriálne, a antiseptické vlastnosti.

Esenciálny olej na osvieženie vzduchu

Stačí použiť pár kvapiek do aromalampy alebo difuzéra a nechať rozptýliť vo vašom priestore.

...

Zmes olejov na osvieženie vzduchu obsahuje:

  • Koriander (Coriandrum Sativum Seed Oil)
  • Citrónový olej (Citrus Limon Peel Oil)
  • Limetkový olej (Citrus Aurantifolia Oil)
  • Čajovníkový olej (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)

5. Prírodné tekuté mydlo na ruky rozmarín-citrónová tráva

Aby ste z rúk bezpečne odstránili všetky nečistoty, vírusy, baktérie a plesne môžete spoľahlivo použiť prírodné tekuté mydlo na ruky bez akýchkoľvek sulfátov, parabénov a silikónov.
Je vytvorené z organických rastlinných olejov, z jemných prírodných povrchovo aktívnych látok a zo zložiek zjemňujúcich pokožku.

Mydlo zvlhčuje a zjemňuje pokožku rúk vďaka organickému rastlinnému glycerínu. Príjemnú vôňu, antibakteriálne a protivírusové vlastnosti dodávajú esenciálne oleje rozmarínu a citrónovej trávy.

Prírodné tekuté mydlo na ruky

Zloženie:

Voda, Kokoát draselný, Oleát draselný, Organický glycerín rastlinného pôvodu, Laurylbetaín, Chlorid sodný, 100% prírodná silica rozmarín, 100% prírodná silica citrónová tráva, Benzylalkohol, Draselné soli mastných kyselín palmojadrového oleja, Kyselina palmového jadra, Decylglukozid, Citrát draselný.

 

Bezpečnosť
Esenciálne oleje sú silné koncentrované oleje s charakteristickou vôňou a účinnými látkami.Sú netoxické, nedráždivé, vždy však najskôr otestujte malé množstvo kvôli citlivosti alebo alergickej reakcii. Priamy a nepriamy kontakt s očami spôsobí podráždenie. Nikdy nepoužívajte čisté esenciálne oleje na pokožku tela bez riedenia, nikdy nepoužívajte vnútorne, a skladujte na miestach bez prístupu detí. Ak ste tehotná, pred použitím sa poraďte s lekárom.

 

Prírodné produkty sú veľmi dobrou voľbou doplnkovej liečby a starostlivosti pri šírení vírusových ochorení. Sú vhodnou alternatívou najmä pre jednotlivcov, ktorý majú intoleranciu na komerčné liečivá a prípravky alebo niektorú ich zložku.

4.7/5 - (3 votes)
Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

4 komentáre

  1. akcinos 15. marca 2020

    v tjeto dobe sa zide 🙂 škoda len že mydlo majú nedostupné

    Odpovedať
    1. Ťuli A Ťuli 17. marca 2020

      Dobrý deň. Máme už navarené, môžte kľudne objednať.

  2. Miriam 16. marca 2020

    zdravim, kedy bude mydlo v tulituli naskladnene?

    Odpovedať
    1. Tuli A Tuli 17. marca 2020

      Dobrý deň. Máme už navarené, môžte kľudne objednať.

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *