Kliknite a začnite písať.

Choroby a ochorenia

Probiotiká na hnačku a zápchu NutriGUT

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Minisériu článkov zameraných na probiotiká sme začali 1. časťou, v ktorej sme písali o tom, čo sú to probiotiká a ako vám môžu pomôcť. 2. časť bola venovaná vplyvu probiotiká na ženské problémy (infekcie intímnych partií, zápaly kože, akné). Dnes je tu posledný článok, v ktorom sa pozrieme na časté tráviace problémy – zápchu a hnačku.

Hnačka a zápcha probiotiká

Probiotiká na hnačku

Výsledky analýzy publikovanej v JAMA odhalili, že konzumácia „priateľských baktérií“ vo forme probiotík je spájaná so znížením rizika vzniku hnačky, ktorá je častým vedľajším účinkom pri užívaní antibiotík.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Užívanie antibiotík narúša črevnú mikroflóru, ktorá môže viesť k vzniku hnačky u väčšiny pacientov. Probiotiká majú schopnosť udržať / obnoviť črevné prostredie v priebehu alebo po antibiotickej liečbe.

Taktiež boli porovnávané dáta z 63 náhodných, kontrolovaných štúdií zameraných na vznik hnačky v súvislosti s užívaním antibiotík a vplyve probiotík. Do štúdií bolo zapojených 11 811 účastníkov. Skúmali sa účinky baktérií rodov Lactobacillus, Bifidobacterium, Saccharomyces, Streptococcus, Enterococcus a Bacillus.

Vo väčšine štúdií bol použitý Lactobacillus – buď samostatne alebo v kombinácii s inými rodmi baktérií. Porovnaním týchto štúdií bolo zistené, že užívanie probiotík viedlo k 42 % zníženiu rizika vzniku hnačky.

...

NutriGUT-D® – efektívne probiotiká pri hnačke a IBS

Syndróm dráždivého čreva (IBS) je funkčné ochorenie tráviacej sústavy. Príznaky sú veľmi rozmanité, ale obvykle medzi ne patria plynatosť, zápcha, hnačka, pocit plnosti a kŕče v bruchu. Zároveň sa ako časté symptómy spojené s IBS uvádzajú tiež únava, poruchy spánku, depresie a bolesti chrbta, hlavy a kĺbov.

Aj pri tomto veľmi nepríjemnom ochorení typu D (D = diarrhoea) môžu pomôcť probiotiká. Konkrétnym príkladom je NutriGUT-D ideálny pri IBS a veľmi silných hnačkách.

Obsahuje prospešné kmene Streptococcus thermophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus (spolu 10 miliárd) a Saccharomyces bouladrii (5 miliárd). Práve posledný menovaný kmeň je vysoko efektívny pri hnačke.

S čím vám môže pomôcť?

  • Zlepšenie trávenia a vstrebávania živín.
  • Zabránia množeniu škodlivých baktérií a nastolia rovnováhu.
  • Pomôžu posilniť imunitu, napomôžu zabrániť vzniku infekcií a prechladnutiu.
  • Rýchla pomoc pri hnačkách, zápche a črevných infekciách.
  • Obsahuje aj glutamín (obnova čriev), perilu (zmierňuje nepríjemné príznaky IBS) a vitamín A (podpora imunity, rast novej črevnej výstelky).

Probiotiká na zápchu

Zápcha býva reakciou na stres, chybu v jedálničku, málo pohybu a tekutín.

...

Okrem úpravy stravy, teda hlavne zvýšenia príjmu vlákniny pre väčší objem stolice a zlepšenie peristaltiky, dodržiavania pitného režimu a dostatočného pohybu, môže pomôcť k zlepšeniu stavu tiež úprava črevnej mikroflóry pomocou efektívneho probiotika.

Aby bolo probiotikum účinné, musí sa dostať do čriev dostatočné množstvo životaschopných baktérií, ktoré tu budú schopné rásť a množiť sa, aby mohli obnoviť rovnováhu črevnej mikroflóry. Baktérie tiež musia byť schopné obstáť v konkurenčnom boji s patogénnymi baktériami o miesto na črevnej sliznici, kde musia vydržať dostatočne dlho na to, aby mohli vykazovať probiotickú činnosť.

NutriGUT-C® probiotiká pri zápche (prášok)

V tomto prípade ide o chutný mikrobiotický prášok a nie kapsule. NutriGUT-C obsahuje špeciálne zostavenú formulu určenú na pomoc pri IBS, nafukovaniu a bolestivej zápche. Obsahuje viacero prospešných kmeňov a látok.

Kmene prospešných baktérií, 15 miliárd v 1 dávke:

  • Lactobacillus Rhamnosus – pozitívne pôsobí pri hnačke aj zápche.
  • Lactobacillus Plantarum – viaže aminokyselinu lyzín, ktorá bojuje proti vírusom a eliminuje toxíny.
  • Bifidobacteria Animalis subsp. Lactis – pomáha znížiť riziko vzniku infekcií.

Ďalšie obsiahnuté látky:

  • Frukto-oligosacharidy – prebiotická vláknina, ktorá pomáha dobrým baktériám (ich potrava, podporuje množenie).
  • Magnézum – zlepšuje svalové funkcie, podporuje črevnú peristaltiku.
  • Extrakt zo sliviek-prunus nigra – podporuje trávenie, má laxatívne účinky, ale nevyvoláva lenivosť čreva.

 

5/5 - (1 vote)
Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *