Kliknite a začnite písať.

PR Superpotraviny

Spirulina a 8 dôvodov, prečo ju vyskúšať

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Existujú doslova tisíce superpotravín bohatých na živiny. Každá z nich obsahuje unikátnu kombináciu vitamínov, minerálov, enzýmov a iných liečebných zložiek bojujúcich a potláčajúcich rôzne ochorenia. No jedna superpotravina, ktorá vybočuje z radu, a ktorú by ste kvôli svojmu zdraviu mali užívať denne, je spirulina. Ide o špeciálny druh modrozelenej riasy, ktorá je nabitá chlorofylom a ďalšími životne dôležitými výživnými látkami.

1. Obsahuje dôležité proteíny

Spirulina je obzvlášť bohatá na proteíny, ktoré bojujú s infekciami. Bolo vedecky dokázané, že vďaka nim sa zvyšuje produkcia protilátok v tele, ktoré následne bojujú s ochorením.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Spirulina pozostáva takmer zo 70 % z proteínov, čo je najväčšie množstvo zo všetkých ostatných potravín. Je preto veľmi efektívna pri zvyšovaní produkcie makrofágov, čo je typ biele krvinky – boje s infekciami, prevencia infekcií.

2. Účinná očista krvi

Spirulina je bohatá na fykocyanín a chlorofyl a práve vďaka tomu sa radí k silným „čističom krvi“. Nielen, že tieto dve dôležité živiny podporujú rast krviniek, zároveň „omladzujú“ existujúce zásoby krvi. Chlorofyl je takmer identický s hemoglobínom, molekulou zodpovednou za čistenie krvi a prenos kyslíka do buniek.

3. Podporuje imunitný systém

Pretože obsahuje všetkých osem esenciálnych aminokyselín a 10 ďalších neesenciálnych aminokyselín, antioxidanty betakarotén a zeaxantín, vitamíny B-komplexu, desiatky stopových prvkov, esenciálne mastnú kyselinu – kyselinu gamalinolénovú, proteíny zamerané na patogény a tiež prospešné probiotické baktérie, je spirulina neporaziteľná aj v jej schopnosti povzbudiť a vzpružiť imunitný systém.

...

Najkvalitnejšia spirulina? Havajská Spirulina Pacifica

Havajská Spirulina Pacifica je považovaná za kráľovnú spiruliny. Dôvodom je jej nutrične najbohatšie spektrum živín a veľké množstvo omega-6 kyselín, minerálov, vitamínov, proteínov či betakaroténu.

Okrem toho ju odporúčame vyskúšať aj preto, že je vyprodukovaná na Havaji (v BIO bezpečnostnej zóne) svetovým lídrom vo vývoji produktov z mikrorias. Len máloktorý produkt sa môže pochváliť tým, že má udelenú certifikáciu organic a spĺňa tak najprísnejšie kritéria. Ale nie sú to len najvyššie štandardy, ktoré robia Havajskú Spirulinu Pacifica tak výnimočnou.

Za spomenutie stojí aj fakt, že výrobca používa patentovaný systém sušenia bez kyslíka – Ocean Chill. Ale čo to znamená pre vás ako užívateľa? V podstate to, že v rukách môžete držať produkt s najvyššou možnou nutričnou i enzýmovou koncentráciou a užívať si čerstvú chuť priamo z najslnečnejšieho pobrežia USA.

Samozrejme, tento produkt je 100 % GMO free a pri jej pestovaní neboli použité žiadne hnojivá, pesticídy a špeciálne chemické látky. Havajská Spirulina Pacifica je schválená Úradom Verejného Zdravotníctva SR.

Vybrať si môžete z 2 prevedení – tablety a prášok:

...

4. Spirulina a chudnutie

Ľudia s nadváhou alebo obézni ľudia, ktorí sa snažia schudnúť, môžu využiť schopnosť spiruliny podporiť zníženie hmotnosti. Nielen, že aj vďaka spiruline môžete schudnúť, pomôže vám aj pri náraste a budovaní svalovej hmoty.

Dôvodom je spomínaný extrémne vysoký obsah biologického proteínu. A aby toho nebolo málo, obsahuje fenylalanín a tyrozín, ktoré majú vplyv na potlačenie hladu a chuti na sladké.

5. Detoxikačné účinky

Spirulina dokáže „siahnuť“ hlboko do telesných tkanív a napomôcť pri odstraňovaní toxínov (ortuť, arzén, kadmium, pesticídy, syntetické potravinárske chemikálie).

...

Spirulina tiež asistuje pri transporte dôležitých živín cez hematoencefalickú bariéru, aby tam zaplnila prázdne miesta spôsobené týmito toxínmi.

6. Znižuje hladinu zlého cholesterolu

Zvyšujúca sa hladina cholesterolu v krvi patrí medzi faktory, ktoré zvyšujú pravdepodobnosť ochorenia ciev a srdca. Po zistení zvýšenej sa hladiny cholesterolu v krvi je nutné začať čo najskôr s jej znížením. S genetikou si síce samotná spirulina neporadí, ale v kombinácii s pohybom, zmenou stravovacích návykov a pozitívnym uvažovaním dokáže zázraky.

Obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny, ktorým dominuje kyselina gama – linolénová. Práve táto kyselina prispieva k výraznému znižovaniu cholesterolu v krvi a zníženiu krvného tlaku.

7. Pomáha udržať zdravý zrak

Spirulina je potravina, ktorá je najbohatšia na beta karotén, ktorý je jedným z dôležitých antioxidantov. Beta karotén je jednou z foriem vitamínov A, ktorý má priaznivé účinky na regeneráciu unavených očí a kože. Obsahuje 10-krát viac betakaroténu než mrkva.

8. Spirulina a anémia

Anémia (alebo ak chcete chudokrvnosť) je ochorenie, ktoré postihuje prevažne starších ľudí. Jej najčastejšou charakteristikou je znížené množstvo hemoglobínu a červených krviniek. Medzi príznaky patrí aj pocit únavy a vyčerpania.

Štúdie ukázali, že pravidelné užívanie spiruliny zvyšuje obsah hemoglobínu a tiež aj červených krviniek. Môžeme ju teda smelo označiť za aktívneho spolubojovníka v boji s anémiou.

5/5 - (1 vote)
Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *