Kliknite a začnite písať.

PR

Tipy na aktívny oddych s rodinou

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Spoločne strávené chvíle s rodinou sú vzácne, najmä, keď sa jedná o športovú aktivitu, ktorá dokáže rodinu ešte viac utužiť. Nezáleží na tom, či máte v rodine malé ratolesti alebo dospelé deti, športovať sa dá vždy. V tomto článku prinášame skvelé tipy, ako s rodinou aktívne prežiť spoločný čas.

Krásy Slovenska

Naša domovina nám niekedy ponúka viac, ako tušíme. Nezáleží na tom, či ste z východu, stredu alebo západniari, v každom kúte našej krajiny sú vhodné miesta na turistiku. Na svoje si prídu rekreační športovci, aj zdatní turisti.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Od roku 1993 sú niektoré krásy Slovenska evidované ako pamiatky UNESCO, čo len potvrdzuje, že tu máme skutočné bohatstvo. Medzi najznámejšie pamiatky patrí Spišský hrad, či ľudová architektúra vo Vlkolínci. Svoje miesto v populárnom zozname si našli aj fascinujúce podzemné úkazy, za návštevu stoja jaskyne Slovenského krasu. Vymenovať všetky lokality by bolo náročné, no výlet do týchto lokalít bude vhodným oddychom pre každého.

Vydajte sa na hory

Aktívne oddychovať s rodinou môžete aj vo vysokohorskom prostredí. Vďaka výletu do hôr si kvalitne zašportujete, nadýchate sa čerstvého vzduchu a k tomu si ešte užijete krásne výhľady. Veľmi populárnou lokalitou vo Vysokých Tatrách  je Hrebienok, ktorý dokážete zdolať aj s malými ratolesťami. Tí zdatnejší môžu pokračovať po spevnenej ceste na Rainerovu chatu.

...

Iná turistika je cestou na Kriváň a skúsení turisti môžu preveriť svoje schopnosti cestou na Gerlachovský, Ľadový alebo Pyšný štít, ktoré patria medzi tie najnáročnejšie. Na tieto vrcholy vás ale musí sprevádzať horský sprievodca. Rátajte tiež s časovou náročnosťou. Skvelé tipy, kam sa vybrať na turistiku po Východnom Slovensku nájde v tomto článku: kam na výlet – Východné Slovensko.

Skúste adrenalínové aktivity

Slovenská príroda ponúka skvelé príležitosti aj pre adrenalínových nadšencov. Skvelým tipom je splavovanie rieky Dunajec. Môžete si vyskúšať splavovanie na pltiach, alebo prenajať kanoe, poprípade raft. Rieka nemá výrazný spád, preto raftovanie zvládnu aj začiatočníci. O niečo adrenalínovejší rafting zažijete v Liptovskom Mikuláši, v areáli vodného slalomu. Naopak, pokojnejší splav ponúka rieka Váh a jej populárne plte, pri ktorých si turisti pochvaľujú príjemných pltníkov.

Medzi adrenalínové zážitky môžeme zaradiť aj let balónom. Predsa len, letieť nad zemou viac ako 200 metrov, bez pomoci motorov, je skvelým zážitkom, ktorý môže utužiť rodinné vzťahy.

Prebádajte mestá na Slovensku

Navštívili ste už niekedy Bardejov alebo Banskú Štiavnicu? Tieto mestá sú pýchou Slovenska a viac, než vhodným kandidátom na turistiku po Slovensku. A čo tak Levoča? V nej si tiež prídete na svoje a v rámci aktívneho oddychu si môžete spraviť prechádzku na Mariánsku horu, ktorá je najnavštevovanejším pútnickým miestom na Slovensku. Po tejto prechádzke už budete hľadať iba hotel v Levoči, aby ste načerpali dostatok síl do ďalšieho dňa.

...

Tip pre pre okolie Bratislavy

Ak bývate v hlavnom meste a nemáte priestor na cestovanie mimo tejto metropoly, využite aspoň tipy na výlety v jej bližšom okolí. S rodinou tak môžete objaviť aj na menej známe, no o to krajšie lokality.

Aktívny oddych utužuje vzťahy

Aktívny oddych s rodinou je prospešný pre vás, pre členov vašej rodiny a vo väčšine prípadov napomáha k zlepšeniu vzájomných vzťahov. Niekedy to môže byť iba jednoduchá jazda na bicykli, či korčuľovanie na ľade, každý pohyb je osožný. Investícia do menších, či väčších výletov vám môže priniesť zážitky, na ktoré budete ešte dlho spomínať. A je len na vás, ktorú lokalitu si vyberiete.

Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *