Kliknite a začnite písať.

Móda a krása Zaujímavosti

Vedeli ste, že každá svalová bunka vo vašom tele potrebuje Karnozín?

Zdieľať
DOPLNKY STRAVY ZADARMO
Omega-3
Vitamín K2
Na kĺby
Ženšen

Zázrak pre reštart našich buniek – Karnozín!

Karnozín (carnosine) je  100% prírodná látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom organizme a jeho najväčšia koncentrácia sa nachádza vo svaloch, srdci a mozgovej kôre. Množstvo karnozínu v našom tele sa rapídne zmenšuje po 30 roku života. To sa dáva tiež do priamej súvislosti s tým, prečo sa nám do 70 roku života znižuje celková hmotnosť a účinnosť svalov v priemere o 40%.

Užívaním karnozínu sa obnovuje normálna regulácia bunkového cyklu. V ľudskom tele funguje ako taký „čistič“ buniek. Pôsobí tak proti spomaľovaniu fungovania buniek a tiež umožňuje ich lepšiu reprodukciu.

Pre svoje zázračné účinky si užívanie karnozínu nemôžu vynachváliť predovšetkým 2 zdanlivo veľmi odlišné skupiny ľudí. Prvou skupinou sú seniori, u ktorých karnozín veľmi dobre pôsobí proti starnutiu buniek. Dôležitý je tiež protizápalový a protinádorový účinok. Karnozín chráni mozgové bunky pred poškodením a mnohé práce odporúčajú jeho užívanie pri autistických poruchách alebo pri Alzheimerovej chorobe.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFood
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Druhou skupinou sú vrcholoví a rekreační športovci. Karnozín užíva pre ochranu svalov pred zranením, zvyšuje ich silu, odolnosť, vytrvalosť a urýchľuje regeneráciu. Zásadný je jeho vplyv na účinné odbúravanie kyseliny mliečnej zo svalov, čím prehlbuje výkon a odďaľuje únavu.

Vyberáme zo skúseností užívateľov:

„Karnozín som začala užívať pred 6 mesiacmi. Od tej doby cítim ďaleko viac energie pre bežné denné činnosti a hlavne obrovskú chuť do života.“ Anna, 72 rokov

...

„Vždy som mal rád pohyb. Viackrát som sa pokúšal začať pravidelne behať, ale tak po kilometri mi vždy stvrdli nohy a nedostávalo sa dychu. Teraz si dávam pred behaním 2 tablety karnozínu a zvládam aj 8 kilometrov bez väčších problémov. Celkovo sa tak fyzicky cítim ďaleko lepšie.“ Libor, 45 rokov

Krásne bolo aj vyjadrenie pani profesorky Horákovej v Dámskom Klube*. Ta sa výskumom účinkov karnozínu zaoberá už niekoľko rokov. „Chcem upozorniť dámy, že mali by mať záujem o túto látku tak po tridsiatke, pretože môžu zachovať krásu svojej pokožky. Ja som to začala už neskôr, takže na mňa už to až tak nevidieť.“

Vzhľadom k tomu, že sa jedná o úplne netoxický prírodný proteín, znamená to, že ľudia môžu užívať množstvo karnozínu, ktoré chcú, a to bez vedľajších účinkov. Každé nevyčerpané množstvo sa jednoducho vylučuje z tela močom a potom.

Veľmi výhodné je kombinovať karnozín s ďalšími látkami so silnou antioxidačnou aktivitou. Takto jedinečným produktom je Carnosine komplex, kombinácia karnozínu s koenzýmom Q10, vitamínom E, karnitínom, ALA, resveratrolom a extraktom z čučoriedok. Carnosine komplex je produkt v maximálnej sile!

...

*prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSC: STV1, Dámský klub, 28.3.2018 a tiež 29.10.2019.

Redakcia MojaVýživa

Máte tip na ďalší článok? Napíšte nám na info(at)mojavyziva.sk a veľmi radi spracujeme témy, ktoré vás zaujímajú.

  • 1

Pridať komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *