NAČÍTAVAM

Kliknite a začnite písať.

Lecitíny, označenie E322, sú látky predlžujúce trvanlivosť potravín, chránia ich pred oxidáciou, prejavujúcou sa žltnutím tukov. Každá živá bunka obsahuje lecitíny, ktoré plnia funkciu antioxidantu a aj emulgátoru.

  • Škodlivosť: bezpečné
  • Živočíšny pôvod: nie
  • Alergén: nie

Popis a účinky – E322, Lecitíny

E322 sa používa v množstve potravín, s ktorými sa každodenne stretávame. Nemá nijaké negatívne účinky na organizmus, ale práve naopak, znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje pamäť a napomáha pri premene tukov na energiu. E322 sa vyskytuje v pečive, orechoch, margaríne, žuvačkách a prináša pokoj a dobrú náladu v podobe čokolády. Lecitíny (E322) navyše zabraňujú oddeleniu vody od oleja a dokonca znižujú prskanie pri smažení. Tým, že zlepšujú vlastnosti múky, cesta, spomaľujú zvetrávanie pečených potravín a tie zostanú dlhšie mäkké.

 

E322, Lecitíny
5 (100%) 3 hlasov

Sleduj náš Instagram