Kliknite a začnite písať.

ZÍSKAJ MLADISTVÝ VZHĽAD
KolagénKyselina hyalurónováVitamíny a antioxidanty

Lyzozým, potravinárske označenie E1105, je prírodný enzým živočíšneho pôvodu, pričom sa získava predovšetkým z vajec. V rámci EÚ je lyzozým povolený pre obmedzený okruh potravín a v obmedzenom množstve. Podľa dostupných údajov však môžeme prehlásiť, že nízky príjem lyzozýmu nepredstavuje pre človeka žiadne riziko.

  • Škodlivosť: bezpečné
  • Živočíšny pôvod: áno
  • Alergén: nie je

Popis a účinky E1105, Lyzozým

Lyzozým je prírodný antimikrobiálny enzým, ktorý sa prirodzene vyskytuje v ľudských slzách, slinách, slizniciach. Nachádza sa vo vaječných bielkoch, živočíšnych tkanivách. Rozpúšťa bunkové steny baktérií. Ďalej sa E1105 získava pomocou génovej technológie z baktérií tam, kde sa produkuje lyzozým, zvyčajne v očných kanálikoch.

NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom.
Keto / Low carb manuálAko začaťKoľko potrebujete schudnúť
Chcem schudnúťDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto diéta odKetoMixKetoDietChia ShakeNutriFoodProfidiet
Diétne jedláNa raňajkyNa obedNa večeruDezerty - Kokteily
Low carb potravinyCestovinyPečivoKáva a čajRyžaPlackyTortillaSladidláSlanéSladkostiDresingy - BylinkyVíno
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu.
Krabičková diéta odZdravé stravovanie
Tabletky na chudnutieHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

V potravinách sa vďaka antimikrobiálnym účinkom využíva ako konzervant. Používa sa pri výrobe syrov, nájdeme ho vo víne či džúsoch a taktiež slúži ako konzervant sushi, cestovín, krabov, mäsa a tofu.

Na základe dostupných údajov môžeme tvrdiť, že nízky príjem lyzozýmu nepredstavuje riziko pre príjemcu potravy. Lyzozým však môže ojedinele vyvolať u niektorých jedincov alergické reakcie vzhľadom k jeho výrobe z vajec. V USA nie je E1105 v potravinárstve povolené. V SR (a teda štátoch EÚ) je použitie povolené.